Expositie Frozen Moments

Expositie Frozen Moments

Beweging is op dit moment een erg populair thema binnen de fotografie.

Een goede reden voor een overzichtstentoonstelling met dit thema.

Een belangrijke eigenschap van fotografie is dat de werkelijkheid natuurgetrouw wordt vastgelegd. Voorwerpen worden scherp afgebeeld en beweging wordt bevroren. Daarom kan op een foto van bijvoorbeeld een huis het aantal bakstenen geteld worden en op een foto van een galopperend paard is exact te zien welke benen de grond raken.

Wanneer een schilderij deze eigenschappen in zich heeft, noemen we het fotorealistisch. Als scherpte in een foto ontbreekt beschouwen we deze in het algemeen als mislukt. Maar de gestoken scherpte blijkt niet altijd noodzakelijk. Snelheid kan juist verbeeld worden door onscherpte en onscherpe detaillering kan soms de verbeelding prikkelen. Dus een niet scherpe foto hoeft zeker niet mislukt te zijn. Integendeel. Veel fotografen maken juist gebruik van onscherpte. Daardoor ontstaat een minder natuurgetrouwe afbeelding waardoor er meer verbeelding, impressie of expressie kan ontstaan. En zo kan fotografie weer dicht bij de schilderkunst komen.

Het staat vast dat een foto niet scherp hoeft te zijn en het is zeker dat daar een boeiende expositie van kan worden samengesteld. U bent uitgenodigd dit met een scherpe blik te komen bekijken. De titel spreekt al tot de verbeelding: Frozen movements.

Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg 126 3332 AL Zwijndrecht
De fotogalerie is op zaterdag 11, 18 en 25 maart en 1, 8 en 15 april 2023  geopend van 12.30 tot 16.00 uur
De toegang is gratis

Informatie

Fotografie voor bedrijf en particulier.

FotoExpressie is van vele markten thuis. Dankzij inlevingsvermogen, brede interesse en vermogen om mee te denken is er veel mogelijk op fotografisch gebied. Bij Fotoexpressie is kennis en kunde in huis van de fotografische technieken, waardoor we in uiteenlopende omstandigheden foto's kunnen maken.

Contact

Weteringsingel 130
3342 AL Hendrik-Ido-Ambacht

+31 (0)78 6824715
+31 (0)6 24200103

KvK : 24373772

Aangesloten bij de NVJ/NVF