Expositie 'The Workshop'

Expositie 'The Workshop'

Een expositie van leden van de fotoclub in Fotogalerie Zwijndrecht.

De afgelopen twee seizoenen hebben vijftien leden van Fotoclub Zwijndrecht deelgenomen aan de workshop Spelen met fotografie. Vanwege de corona waren de bijeenkomsten allemaal via de computer. De resultaten zijn daardoor ook niet eerder te zien geweest. Dat dit zeker wel de moeite waard is laat de tentoonstelling Spelen met fotografie zien. Deze is tot en met 21 januari te zien in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Fotografie is voor de amateurfotograaf die lid is van een vereniging vaak een serieuze business. Er komt toch heel wat technische en creatieve kennis bij kijken. Hoe werkt mijn camera, waar vind ik mijn onderwerp, hoe zet ik dat het beste in beeld en hoe kan ik dat zo goed mogelijk digitaal bewerken? De keuzes zijn eindeloos. Op een clubavond worden de foto’s die je als fotograaf toont besproken op deze aspecten. Zijn er de juiste keuzes gemaakt, had het beter gekund en ga maar door.

Om het hele serieuze een beetje te doorbreken heeft een groepje van vijftien personen de afgelopen twee jaar een workshop gevolgd met de titel “Spelen met fotografie”. Alle regeltjes gingen overboord om weer een bepaalde onbevangenheid en plezier terug te vinden in je fotografische hobby. Het gaf ook een impuls om tijdens de corona lockdowns lekker met fotografie bezig te blijven.

De basis van de workshop was het “Photographer’s Playbook” waaruit een tiental opdrachten zijn gekozen door middel van loting. Deze opdrachten zijn door iedereen afzonderlijk van elkaar op zijn eigen wijze uitgewerkt. Duidelijk was dat de ene opdracht de een beter lag dan de andere. Maar de opdracht was vooral, probeer los te komen van wat en hoe je normaal gesproken fotografeert. Het ging niet om het resultaat, maar hoe je tot je fotografische resultaat was gekomen.

Ondanks of juist dankzij de losheid van fotograferen zijn er bijzondere kunstwerkjes gemaakt. Laat je verrassen en misschien ook inspireren door de foto’s van deze expositie. Elke zaterdag zijn er wel enkele deelnemers aanwezig voor een toelichting.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 - Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 3 december tot en met 21 januari van 12:30 uur tot 16:00 uur. Op zaterdag 24 en 31 december zijn we gesloten.

De toegang is gratis.

Informatie

Fotografie voor bedrijf en particulier.

FotoExpressie is van vele markten thuis. Dankzij inlevingsvermogen, brede interesse en vermogen om mee te denken is er veel mogelijk op fotografisch gebied. Bij Fotoexpressie is kennis en kunde in huis van de fotografische technieken, waardoor we in uiteenlopende omstandigheden foto's kunnen maken.

Contact

Weteringsingel 130
3342 AL Hendrik-Ido-Ambacht

+31 (0)78 6824715
+31 (0)6 24200103

KvK : 24373772

Aangesloten bij de NVJ/NVF